de vereniging

Onze vereniging werd in 1979 opgericht. Het is een filmclub voor Nieuwegein en wijde omgeving met meer dan 25 leden.
De vereniging is aangesloten bij de landelijke organisatie NOVA en de regionale afdeling hiervan NOVA Midden-Nederland.
Het clubseizoen loopt van september tot en met mei, met wekelijkse bijeenkomsten op woensdagavond van 20.00 tot 22.30.
Vijf maal per per jaar verschijnt het clubblad "Even bijpraten" waarin allerlei wetenswaardigheden van de club staan en nieuws op het gebied van amateurfilm. Regelmatig houden we elkaar op de hoogte via onze Nieuwsbrieven.
De contributie bedraagt €130,- per jaar. U kunt ook donateur worden voor € 15,- per jaar.

Per 1 juli 2016 is onze vereniging aangesloten bij de Nieuwegein Stadspas. Pashouders krijgen 50 % korting op de contributie.

bestuur

 
Joop Keus Voorzitter
Henny Bruinsma Penningsmeester
Jan de Vries Secretaris
   

programmacommissie

Wim Goossens  
Jan de Vries  
Joop Keus
 wat is de NOVA?

Videoclub Nieuwegein is aangesloten bij NOVA-Midden Nederland. De NOVA is de Nederlandse Organisatie van Audiovisuele Amateurs. Als u lid van onze videoclub wordt, bent u ook automatisch aangesloten bij de NOVA en komt u bijvoorbeeld in aanmerking voor de (NOVA)vrijstelling van betaling van BUMA- en STEMRA rechten. Dit houdt in dat u vrij bent om muziek in uw amateurfilm te gebruiken. Ook krijgt u korting bij verschillende bedrijven, instanties en festivals. Verder verzorgt de NOVA cursussen voor videoamateurs en organiseert filmfestivals. Onze videoclub verzorgt de NOVA lidmaatschapkaart voor u. Hiermee gaan deuren voor uw filmwerk open die anders gesloten zouden blijven.

De Geinfilmers